Haagse initiatieven om eenzaamheid te doorbreken

Terug naar overzicht

Je niet verbonden voelen. Het missen van een hechte, emotionele band. Van de buitenkant is het niet altijd te zien en toch voelt ruim de helft van de 55-plussers zich eenzaam. Als lid van de nationale coalitie tegen eenzaamheid weten we dat dit anders kan. Door middel van kleine gebaren, acties en initiatieven kunnen we met elkaar eenzaamheid doorbreken. Misschien ben je zelf eenzaam of zou je graag een familielid of buurtbewoner willen helpen om het leven kleurrijker te maken. Vandaag delen we graag enkele Haagse initiatieven waardoor je alleen of samen die eerste stap makkelijker kunt zetten! 

Samen in de wedstrijd tegen eenzaamheid 

Stichting De Grijze Reigâhs is opgericht zodat je niet in je uppie achter de televisie zit maar samen in het stadion! ADO-fan Cor van Welbergen zorgt dat supporters ook op latere leeftijd hun groengele hart kunnen ophalen bij ADO Den Haag-wedstrijden. Ben je 65 jaar of ouder en ben je een Haagse supporter meld je dan hier aan. Weer samen genieten op de Groen-Gele ADO Den Haag tribune. Waar oude tijden herleven en nieuwe vriendschappen ontstaan. 

De Boodschappen Begeleidingsdienst

De Boodschappen Begeleidingsdienst in Den Haag begeleidt senioren en mindervaliden die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen met als doel isolement tegen te gaan. Met deze hulp kunnen senioren blijven deelnemen aan het dagelijks leven en blijft men in de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Wekelijks melden zich honderden mensen aan om met de Boodschappen Begeleidingsdienst te gaan winkelen, een uitstapje te maken of deel te nemen aan een groepsactiviteit. De senioren worden thuis opgehaald met een busje en er zijn altijd begeleiders aanwezig om een arm te geven, tassen te dragen of een rolstoel te duwen.

Inmiddels maakt de boodschappen begeleidingsdienst weer veel uitjes en sinds september is ook het boodschappen doen in groepsverband weer mogelijk. Benieuwd naar de activiteiten van deze maand. Download hier het programma. 

Haags ontmoeten

Wil je graag andere mensen lokaal ontmoeten? Met hen koffie drinken en/of een activiteit ondernemen? Kom dan eens langs bij een van de locaties van Haags Ontmoeten. Haags Ontmoeten is een plek in de wijk waar senioren en hun mantelzorgers kunnen binnenlopen. Je kunt er ontmoeten, ervaringen delen en ontspannen. Op dit moment is een open inloop helaas nog niet mogelijk maar je kunt je wel aanmelden voor activiteiten in kleinere groepen. Meer weten? https://haagsontmoeten.nl

Vragen over ouder worden in de eigen thuisomgeving?

Heb je vragen over het ouder worden in de eigen thuisomgeving of ben op zoek naar ondersteuning thuis? Klantcoördinator Lonneke helpt je graag verder via info.denhaag@homeinstead.nl of bel naar 070 34 57 150.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.