Maak kennis met CAREGiver Patricia!

Terug naar overzicht

Het was november 2016 toen Patricia aan de slag ging als CAREGiver voor Home Instead Thuisservice Den Haag. Nu bijna 4 jaar later kan CAREGiver Patricia zich niet meer anders voorstellen en bezoekt zij nog steeds met volle enthousiasme haar geliefde senioren. “Ik ben zo tevreden dat ik zelfs mijn buurvrouw en schoonzus aan een baan heb geholpen bij Home Instead!” Vandaag deelt Patricia dan ook met plezier haar ervaring als CAREGiver!

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik er écht voor iemand kan zijn. Als CAREGiver krijg ik de tijd om de juiste aandacht te kunnen geven en de leegte, die er soms is, letterlijk en figuurlijk in te vullen. Dat geeft ongelooflijk veel voldoening, vertelt Patricia trots. 

De band die je samen opbouwt is zo waardevol, voor de klant, maar ook voor mijzelf. Zodra ik de drempel overloop voelt het voor mij ook als thuiskomen, ondanks dat ik mij bewust ben van mijn professionele rol. 

Hoe gaat een bezoek als CAREGiver er eigenlijk aan toe?

Dat is voor iedere klant verschillend en hangt af van de wensen van zowel de senior als de familie. Met één van mijn klanten ga ik veel op pad. Ik ga naar haar toe en dan maken we eerst even een praatje. We bespreken hoe het gaat en wat we samen zullen gaan doen. Daarna voeren we ons plan uit, we gaan bijvoorbeeld samen boodschappen doen of lunchen! Tijdens de coronacrisis merk je dat sommige uitstapjes lastiger zijn om te ondernemen, maar samen vinden we altijd een oplossing, ook nu.

Merk je dat je als CAREGiver écht een verschil kunt maken?

Jazeker, met name bij deze mevrouw waar ik vaak mee op pad ga. We zijn nu vier jaar verder en onze band is heel hecht en bijzonder dat had ik toen ik begon niet durven dromen. Bij de start was onze band nog wat onwennig, mevrouw hield gepaste afstand en onze bezoeken waren achteraf gezien zakelijker. Na ongeveer een jaar zag je dat mevrouw zich steeds veiliger bij mij voelde, ook omdat we de tijd krijgen om elkaar echt goed te leren kennen. Onze relatie is nu super en ik help haar met zoveel meer dingen. Zo help ik haar bij haar administratie, heb nauw contact met haar dochter die in het buitenland woont en ik ondersteun haar bij het maken van belangrijke beslissingen. En wanneer mevrouw naar het ziekenhuis moet sta ik haar bij. Het is als een moeder, dochter verhouding kan ik wel zeggen.

De waardering in je werk, hoe voel je die?

Wanneer ik bij een klant kom die bij aankomst niet helemaal goed in haar vel zit, maar die ik bij het afscheid toch met een tevreden en voldaan gevoel uitzwaai.

Is er nog een herinnering die je graag met ons wil delen?

Bij een lieve mevrouw heb ik acht maanden lang, twee keer per week een nachtdienst mogen draaien. Dat zijn mooie herinneringen. Hoe moeilijk het ook kan zijn ik heb het als heel bijzonder ervaren dat ik zo dicht bij haar mocht staan totdat het moment dat ze helaas overleed. Ik denk met warme gevoelens terug aan deze periode. 

Zou je Home Instead Thuisservice Den Haag aanraden als werkgever?

Jazeker, met name de ruimte die ik krijg binnen de bezoeken vind ik erg prettig! Het is niet voor niets dat ik mijn buurvrouw en schoonzus heb geadviseerd om ook bij Home Instead Thuisservice aan de slag te gaan! :-)

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.