Wat maakt de bezoeken van de CAREGiver zo bijzonder en uniek? - CAREGiver Ingrid deelt haar verhaal!

Terug naar overzicht

Hoe is het om een CAREGiver te zijn? Wat maakt de bezoeken van de CAREGiver zo bijzonder en uniek? En misschien nog wel het belangrijkste; op wat voor manier maakt de komst van een CAREGiver het verschil in het leven van de klant?

CAREGiver Ingrid deelt graag haar verhaal:

‘Precies een jaar geleden ben ik gestart bij mevrouw Huizinga. In tegenstelling tot veel andere klanten woont mevrouw Huizinga niet thuis maar in woonzorgcentrum ‘Quintus’.’

‘Drie keer in de week gaat mevrouw met ons op pad. In het begin was ik haar enige CAREGiver maar inmiddels bezoekt CAREGiver Claudia haar ook.

Mevrouw lijdt aan dementie en moest in het begin nog erg wennen. Inmiddels heb ik een weekkalender opgehangen waarop ik vermeld wanneer we komen. 

Mevrouw Huizinga komt uit het onderwijs, iedere keer wanneer ik ben geweest zetten we samen een krul door mijn naam en teken ik er soms iets bij of vermeld ik kort wat we die dag hebben gedaan. Mevrouw schrijft er inmiddels zelf ook graag iets bij en steeds vaker komen er goedgekeurde krullen achter onze namen te staan.

Het mooie aan mijn werk vind ik de groei die we met elkaar doormaken. - CAREGiver Ingrid

Het mooie aan mijn werk vind ik de groei die we met elkaar doormaken. Inmiddels heeft mevrouw de koppeling met de dag en het tijdstip (na de lunch) gelegd. Ze wacht me op voor het raam, waar ze enthousiast achter het raam staat te zwaaien, haar jas pakt en vol blijdschap naar me toe rent. 

De continuïteit, de ontmoeting en het opbouwen van dit wekelijkse vertrouwen en wandelen doet haar weer groeien! Voor mij als CAREGiver is dit het allermooiste om te zien. Van iemand die veel stress ervaart naar iemand die er steeds vaker voor open staat om een nieuwe ervaring aan te kunnen gaan.’

*Om de privacy van onze cliënten te waarborgen maken we gebruik van fictieve namen.

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.