CAREGiver Peter

De kracht van CAREGiver Peter

Terug naar overzicht

Maak kennis met CAREGiver Peter, één van de eerste CAREGivers van Home Instead Thuisservice Rivierenland! “In twee jaar tijd heb ik al zoveel mogen betekenen voor een ander. Naast de senioren is ook hulphond Shadow ontzettend blij met Peter. Shadow werd door Peter en zijn gezin geadopteerd toen het baasje van Shadow naar een verpleeghuis ging. Benieuwd naar zijn verhaal? Peter vertelt je graag wat zijn paarse hart sneller heeft doen laten kloppen!

 Als één dan de eerste CAREGivers begon Peter in 2018 als CAREGiver voor Home Instead Thuisservice Rivierenland. Een sprong in het diepe, maar zeker één waarvan hij geen spijt heeft!

“Het begon allemaal bij een personeelsadvertentie in de krant”, vertelt Peter. “Ik reageerde en werd na een positief gesprek aangenomen.”

“Als CAREGiver is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke onvoorspelbaarheid van de bezoeken. De meeste klanten die ik ondersteun hebben een vorm van dementie en dat kan best pittig en uitdagend zijn. Je hebt twee zekerheden: je komt en je gaat weer. Alles daartussenin is een verrassing.” 

“Zelf merk ik dat het verschil maken in de kleine dingen van het leven zit.” 

“Als CAREGiver zie ik het als mijn plicht om een verschil te maken, ook wanneer de situatie lastiger is, zoals bijvoorbeeld bij klanten met Parkinson of klanten met dementie. Je leert om te denken en te handelen voor twee en ook al is dat inspannend, de waardering die je ervoor terugkrijgt is het alles waard. Zelf merk ik dat het verschil maken in de kleine dingen van het leven zit. Met de klant even een autoritje door de omgeving, samen een spelletje doen die de hersenen activeert of even naar buiten voor een kleurtje op de wangen.”

“De meeste waardering voel ik bij aankomst of vertrek. De manier waarop je wordt begroet of waarmee je wordt uitgezwaaid, zegt veel over de sympathie van de klant en/of partner. Ik voel me ook gewaardeerd als kinderen na afloop van het zorgtraject hun tevredenheid uitspreken. Ouders hebben dan hun ervaringen met de kinderen gedeeld en dat is altijd het échte verhaal.”

“Wij hebben hulphond Shadow geadopteerd toen ze niet mee kon met mevrouw naar het Rosa Spierhuis.”

“Mijn mooiste CAREGiver ervaring is het overnemen van een hulphond van een klant. De klant, een mevrouw met een grote zorgvraag, werd opgenomen in het Rosa Spierhuis, en de hond kon niet mee. Wij hebben Shadow, de hond waaraan ik al zeer gehecht was geraakt, opgenomen in ons gezin en daar genieten we ontzettend van. Ze is mijn trouwe maatje.”

“Het werken bij Home Instead heeft mij inzichten gegeven in de kwetsbaarheid van het leven. Daarnaast kan ik ook beter relativeren. Je leert je gezondheid extra waarderen, omdat je weet dat het ook anders kan lopen en je leven fundamenteel kan veranderen.”

“Tijdens de coronacrisis heb ik veel steun vanuit ‘kantoor’ ervaren.”

Als medewerker waardeer ik Home Instead Thuisservice. Als CAREGiver kan ik variabel werken, ik kan trainingen volgen, heb leuke collega’s en de mensen van supportteam zijn allemaal lief en leuk! Tijdens de coronacrisis heb ik veel steun vanuit kantoor ervaren.Om te beginnen werden we goed geïnformeerd over de virusontwikkelingen en voorzorgsmaatregelen, op vragen kregen we concrete antwoorden en daarnaast gleed er ook zo nu en dan een attentie door de brievenbus.Erg gewaardeerd! Juist omdat je veel alleen werkt en je collega’s in je dagelijkse werk niet ziet, vind ik de ondersteuning en betrokkenheid van kantoor erg belangrijk. Home Instead Thuisservice is een jonge en frisse organisatie en daar maak ik graag deel van uit.

Zelf aan de slag als CAREGiver?

Wil je zelf ook hét verschil kunnen maken in het leven van senioren? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die vanuit hun hart het leven thuis een stukje mooier, comfortabeler en veiliger willen maken. Bekijk hier onze vacatures en wie weet ga jij straks met net zoveel plezier aan de slag als Peter!

Benieuwd naar de kracht van onze andere CAREGivers?

CAREGiver Riny, CAREGiver Charlotte en CAREGiver Edith delen graag hun verhaal!