Ervaar de kracht van muziek op de dag van de internationale muziek

Terug naar overzicht

Vanuit Home Instead Thuisservice zijn we overtuigd van de kracht van muziek. Het is niet voor niks dat muziek ook wel de taal van het hart wordt genoemd. Muziek verbindt en brengt mensen in beweging. Het uitnodigende karakter van muziek zorgt ervoor dat de mens zich open kan stellen voor nieuwe ervaringen waardoor er een proces ontstaat dat zich richt op gedragsverandering, ontwikkeling, stabilisatie en/of acceptatie. 


Maak via muziek de verbinding met het levensverhaal van de ander

Projecten met muziek boeken tegenwoordig opmerkelijke resultaten bij kwetsbare mensen die te maken hebben met autisme, dementie, een verstandelijke beperking, PTSS, criminaliteit, geweld, depressie en/of eenzaamheid.

Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen de kracht van muziek zelf te laten ervaren. We leiden onze CAREGivers op aan de hand van het Miracles of Music Programma. Dit programma is speciaal voor Home Instead Thuisservice ontwikkeld en geeft onze CAREGivers de kans om via muziek nieuwe mogelijkheden te ontdekken waarmee ze de verbinding kunnen maken met het levensverhaal van de ander. 

Dankzij de inzet van muziek worden delen uit het verleden terug gevonden

Veel van onze CAREGivers zingen bijvoorbeeld met hun klanten. Muziek heeft hen geholpen om delen uit het verleden terug te vinden door de link te leggen met een oud nummer. Juist via deze persoonlijke situaties kunnen onze CAREGivers de aansluiting maken met de senior. Op die manier creëren we oplossingen thuis en zorgen we ervoor dat senioren in de eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen met behoud van kwaliteit van leven.

Wilt u zelf ook de kracht van muziek ervaren en overbrengen?

Bekijk de website van Miracles of Music en ontdek nieuwe mogelijkheden van interactie en expressie!