Extra ondersteuning voor mantelzorgers verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis of Prolife

Terug naar overzicht

Sinds 1 januari van dit jaar werkt Home Instead Thuisservice samen met zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Interpolis en Prolife. Mantelzorgers met een aanvullende verzekering hebben hiermee recht op vergoeding van de ondersteuning bij de mantelzorgtaken. Zorgprofessionals van Home Instead stellen hun kennis, ervaring en ondersteuning ter beschikking aan deze mantelzorgers en hun naasten. Onze Supportteams zijn daarnaast 24 uur per dag beschikbaar om vragen te beantwoorden over onder andere de inhoud van de zorg of de planning.

Mantelzorgondersteuning

Dankzij deze samenwerking kunnen mantelzorgers op basis van de eigen aanvullende verzekering een beroep doen op de diensten van Home Instead. Veel mantelzorgers hebben behoefte aan die extra ondersteuning. Door de uitbraak van het coronavirus worden mantelzorgers nu zwaarder belast in de zorg voor een kwetsbare naaste. Om hulp vragen kan lastig zijn, maar biedt vaak verlichting. Bij Home Instead weten we hoe lastig het voor mantelzorgers kan zijn om de zorg voor een dierbare aan een onbekende over te dragen. Onze betrokken CAREGivers bieden liefdevolle zorg aan huis en denken graag mee.

Zorgprofessionals van Home Instead

De verzekerden die gebruikmaken van de mantelzorgondersteuning krijgen toegang tot de kennis en kunde die is opgedaan met ondersteuning binnen Wmo- en WIz-zorg. CAREGivers van Home Instead zijn gespecialiseerd in en betrokken bij hun vak, hebben levenservaring en weten hoe zwaar het is om als mantelzorger te zorgen voor iemand die je liefhebt. Voor de toenemende druk op de mantelzorgers kan de mantelzorgondersteuning een passende oplossing zijn. De samenwerking met Zilveren Kruis, Interpolis en Prolife zorgt ervoor dat meer mantelzorgers ondersteund kunnen worden bij de zware taak van het mantelzorgen.

Interesse in mantelzorgondersteuning? Neem direct contact op met de verzekeraar!

Het bijzondere aan deze overeenkomst met de zorgverzekeraars is dat mantelzorgers op basis van de eigen verzekering een beroep kunnen doen op de diensten van Home Instead. Verzekerden regelen dit door zelf rechtstreeks contact op te nemen met de zorgverzekeraar, een indicatie of verwijzing van de huisarts is niet nodig.

  • Zilveren Kruis biedt vergoeding voor mantelzorgondersteuning aan bij een aanvullende verzekering vanaf 2 sterren, neem contact op met de zorgcoach: 071-3652040
  • Interpolis biedt vergoeding voor mantelzorgondersteuning aan vanaf de aanvullende MeerZeker verzekering, neem contact op met de Interpolis Zorglijn: 013-462025
  • Prolife biedt vergoeding voor mantelzorgondersteuning aan vanaf een Mediumpolis, neem contact op met de zorgcoach: 033-4228188

Ben je mantelzorger en kun je af en toe passende ondersteuning gebruiken bij het zorgen voor een naaste? Per mantelzorger zijn voor verzekerden bij Zilveren Kruis en ProLife 96 tot 144 uren op jaarbasis beschikbaar. Voor verzekerde mantelzorgers bij Interpolis gaat het om 96 tot 120 uren. Opknippen in losse uren is mogelijk.