Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-West heeft tijd en aandacht voor senioren

Terug naar overzicht

CAREGivers (zorgverleners) van Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-West ondersteunen zelfstandig wonende senioren om gelukkig ouder te worden, met oprecht persoonlijke aandacht en ondersteuning in de vertrouwde thuisomgeving.

Wommels – Op 11 maart zijn Ronald en Thea Keuning de nieuwe Home Instead Thuisservice vestiging in de regio Friesland Zuid-West gestart. De drijfveren van Home Instead zijn persoonlijke aandacht en betrokkenheid, die ook vanuit deze nieuwe vestiging worden geleverd aan senioren in de gemeenten: Fryske Marren, Súd West Fryslân, De Waadhoeke, Harlingen, Terschelling en Vlieland. CAREGivers van Home Instead zorgen ervoor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving blijven wonen.

CAREGivers van Home Instead bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De geleverde ondersteuning is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de individuele wensen van de klant in zijn of haar omgeving. Daarnaast bieden onze CAREGivers ook intensieve ondersteuning in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en chronische aandoeningen.

Eigen onderneming

Thea vertelt: “Toen bij mijn moeder Alzheimer werd vastgesteld stond onze wereld behoorlijk op zijn kop. Wij hebben een heel kleine familie en om de juiste aandacht te geven op het juiste moment, bleek een enorme uitdaging. De thuiszorg was geweldig, maar kon helaas ook niet bieden wat moeder en wij nodig hadden op het gebied van tijd en aandacht. Toen wij uiteindelijk de keuze moesten maken om haar op te laten nemen in een verzorgingshuis, viel dat voor zowel moeder als ons erg zwaar. De zorg en liefde die moeder in het verzorgingshuis ontving was fantastisch, maar tot op het allerlaatste moment bleef haar wens dat zij liever terug naar huis wilde. Het verzorgingstehuis was niet te vermijden geweest, maar met de juiste ondersteuning had moeder langer in haar eigen huis kunnen blijven wonen. Daar voelde zij zich thuis en daar lagen al haar herinneringen. Om die reden zijn wij de samenwerking met Home Instead aangegaan. Om andere senioren in de regio Friesland Zuid-West, met de juiste ondersteuning, de mogelijkheid te geven zo lang mogelijk thuis te blijven wonen zoals zij dat graag willen.”

Welbevinden

“Ik vind het belangrijk dat de klant zelf bepaalt hoe wij hen ondersteunen: zoals u wilt, wanneer u wilt en door wie u wilt. Van 1 uur per week tot 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Onze dienstverlening gaat uit van de persoonlijke wensen van de klanten. Zij bepalen welke ondersteuning nodig is, op het gewenste moment en door de CAREGiver die bij hen past. Samen met onze, door Home Instead getrainde, CAREGivers zijn wij er voor u! Vanuit ons hart maken we elke dag met vertrouwen het verschil.”

Bij ons gaat het om u!

De overheid zet sterk in op het zo lang mogelijk thuis laten wonen van senioren, om de zorgkosten terug te dringen. Hierdoor verdwijnen verzorgings- en verpleeghuizen grotendeels. Klanten thuis gelukkig maken met oprechte aandacht, tijd en kunde van onze CAREGivers, dat is ons doel. Onafhankelijk onderzoek, onder zowel onze klanten als onze medewerkers, geeft aan dat het ontvangen van oprechte persoonlijke aandacht en ondersteuning, de belangrijkste onderscheidende kenmerken zijn van onze dienstverlening. En daarmee ook de grootste drijfveer voor het succes van Home Instead in Nederland.

Wilt u meer informatie of beeldmateriaal ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Thea Keuning via tel. (0515) 22 11 00 of mailen naar info.frieslandzw@homeinstead.nl.