Home Instead Thuisservice opent nieuwe vestiging in regio Alphen aan den Rijn

Terug naar overzicht

Home Instead Thuisservice heeft per 1 juni een nieuwe vestiging geopend.  De aanbieder van individuele ondersteuning voor senioren die thuis willen blijven wonen, is voortaan ook vertegenwoordigd in de regio Alphen aan den Rijn. CAREGivers van Home Instead zorgen ervoor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. Met deze nieuwe locatie erbij telt Home Instead 18 vestigingen in Nederland.

Home Instead biedt haar klanten niet alleen praktische hulp en persoonlijke verzorging, maar geeft vooral oprecht persoonlijke aandacht. “Je gunt het toch iedereen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ook voor mensen met dementie”, zeggen Lilian Smit en Rien van Leeuwen, franchiseondernemers van Home Instead Thuisservice Alphen aan den Rijn e.o. Ouderen hebben toenemend behoefte aan persoonlijke ondersteuning thuis, waardoor ze langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Daarvoor biedt Home Instead een perfecte oplossing. Het accent ligt op het bevorderen van welzijn en het verhogen van de kwaliteit van leven. Ook wanneer dat leven, als gevolg van lichamelijke of geestelijke achteruitgang, moeilijker wordt.

Trend

De dienstverlening van Home Instead sluit aan bij de maatregelen die de overheid neemt om de zorgverlening aan ouderen betaalbaar en voor iedereen bereikbaar te houden. “Het overheidsbeleid maakt de senior steeds meer zelf verantwoordelijk voor het organiseren van zijn eigen zorg en ondersteuning”, aldus Eric Kindt, directeur van Home Instead Thuisservice Nederland. “Een gevolg hiervan is dat senioren een keuze willen kunnen maken die past bij hun wensen en behoeften. De bestaande, sterk taakgerichte voorzieningen voor ouderen kunnen daar vaak onvoldoende in voorzien. Ons aanbod is in alle gevallen maatwerk, uitgevoerd door onze CAREGivers die we daartoe zelf opleiden, en is beschikbaar voor senioren met een zorgindicatie of op particuliere basis.”

Zo lang mogelijk thuis

Uit onderzoek blijkt dat zowel de thuis- als in een instelling wonende senioren betere zorg willen. Meer persoonlijke en langdurige aandacht, zorg op het moment dat het hen uitkomt én een eigen inbreng over de zorg die zij nodig hebben. Om de kosten van zorg terug te dringen zet de overheid sterk in op het zo veel en zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen. Verzorgings- en verpleeghuizen verdwijnen grotendeels; alleen senioren met een hoge zorgvraagindicatie komen nog voor dergelijke opvang in aanmerking.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Home Instead Thuisservice Nederland
Eric Kindt, directeur
T: +31 (0)23 82 00 912
E: ekindt@homeinstead.nl

Home Instead Thuisservice Alphen aan den Rijn e.o.
Lilian Smit & Rien van Leeuwen
T: +31 (0)172 60 84 96
E: info.alphenaandenrijn@homeinstead.nl´╗┐