Home Instead Thuisservice realiseert extreem hoge medewerkerstevredenheid

Terug naar overzicht

“Bij Home Instead is men begripvol, open en creëert men een veilige plek voor haar medewerkers. Als persoon doe je ertoe en word je gesteund en gestimuleerd waar nodig. Je mag jezelf zijn en hulp vragen. Het werk is zeer nuttig en dankbaar.”

Aldus een van de vele quotes van de tevreden medewerkers.

Een overall tevredenheidsscore van 8.3 en een eNPS van +47 zijn de uitkomsten van het door onderzoeksbureau Starred uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek 2019 bij de ruim 1.700 medewerkers van Home Instead Thuisservice. Deze uitkomsten zijn wederom een bevestiging van het onderscheidende en succesvolle concept van deze snelgroeiende aanbieder van thuiszorg aan senioren in Nederland.

MTO_2019_Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Echt het verschil maken en kunnen werken met passie en trots

92% van de medewerkers van Home Instead vindt dat zij voldoende tijd hebben om persoonlijke aandacht te geven aan hun klanten, de aandacht die zij verdienen en nodig hebben. 94% van de medewerkers is zeer tevreden over hun werk en 89% vindt de sfeer binnen het team waarin zij werken erg prettig. Ruim 80% ervaart voldoende ondersteuning vanuit de organisatie en 88% voelt zich ook echt gewaardeerd door hun leidinggevende. 

Dit zijn extreem hoge percentages in vergelijking met de objectieve benchmarkcijfers van de thuiszorg in Nederland die allemaal rond de 20 tot 25% lager liggen. Voor wat betreft het voldoende tijd hebben voor de klanten scoort Home Instead zelfs 48% hoger dan de benchmark van de hele sector thuiszorg.

In 8 jaar is Home Instead met ruim 1.700 zeer tevreden medewerkers, verspreid over haar 37 vestigingen, uitgegroeid tot een beproeft en bewezen thuiszorgconcept dat een wezenlijke bijdrage levert aan de dringend nodige vernieuwing binnen de gecontracteerde thuiszorg aan senioren in Nederland.

Wij zijn er graag voor u!

De medewerkers dragen vanuit hun hart op professionele wijze bij aan het veilig en vertrouwd langer thuis blijven wonen zoals senioren dat zelf graag willen en dat is waar het om gaat bij werken in de zorg! Het verschil maken en echt plezier halen uit het ondersteunen van je klanten.

“Jullie zeggen het niet alleen maar doen ook waar jullie voor staan.”

Noot voor de redactie voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Home Instead Thuisservice Nederland
Nicole Wilkes-Kindt E: nkindt@homeinstead.nl of 
Birte van der ZwanE: bvanderzwan@homeinstead.nl
T: +31 (0)23 82 00 912