Home Instead Thuisservice verwelkomt haar 1000ste CAREGiver

Terug naar overzicht

Van links naar rechts: Nicole Wilkes-Kindt, Heleen Troost, Juul van Ginneken, Dorina Smedema, Otto Mak.

Van links naar rechts: Nicole Wilkes-Kindt, Heleen Troost, Juul van Ginneken, Dorina Smedema, Otto Mak.

Hilversum – Op 28 juni 2018 is Juul van Ginneken in het zonnetje gezet als 1000ste CAREGiver binnen het netwerk van de Home Instead Thuisservice vestigingen in Nederland. Juul heeft specifiek gezocht naar een baan waarin ze van betekenis kan zijn en haar ervaring als mantelzorger en vrijwilliger in het verpleeghuis goed kan inzetten. Drie weken geleden is zij bij de Home Instead vestiging ’t Gooi onder leiding van franchiseondernemer Heleen Troost begonnen bij haar eerste klant.

CAREGivers (zorgverleners) van Home Instead Thuisservice bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De ondersteuning die wordt verleend is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de specifieke individuele wensen van de klant en zijn of haar omgeving, zoals persoonsgerichte hulp in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en andere chronische ziekten.

De eerste ervaring als CAREGiver

Juul vertelt: “Door mijn ervaring als mantelzorger en vrijwilliger weet ik waar ik goed in ben. Ik wil vooral een geluksmoment creëren voor ouderen, ook als het even wat minder gaat. De grootste uitdaging is om vertrouwen te winnen. Zoals bijvoorbeeld bij mijn eerste klant; hier kwam al een collega CAREGiver, echter moet je toch zelf op zoek naar de juiste manier om contact te maken, in dit geval in samenwerking met thuiszorg. Bij een andere mevrouw werd ik geïntroduceerd en ik heb geprobeerd haar zo goed als mogelijk het gevoel te geven dat ik niets kwam overnemen, maar haar kwam helpen om samen de maaltijd te bereiden en te eten. Ik werk hierin nauw samen met de familie, dit versterkt elkaar.”
Home Instead is nu circa 6 jaar actief in Nederland, het is dan ook een bijzondere mijlpaal om de 1000ste CAREGiver te mogen verwelkomen.

Juul van Ginneken

“Ik heb gekozen voor Home Instead omdat ik in een arbeidscontract heb gekregen, ik werk nauw samen met het supportteam in de ondersteuning van mijn klanten en ik wil graag nog meer leren. Het volgen van trainingen die worden aangeboden is voor mij belangrijk, bijvoorbeeld de Alzheimer CARE training” , aldus Juul.

Franchiseondernemer Heleen Troost is maar wat trots op Juul en vertelt: “Juul is een echte ambassadeur voor de vestiging, ze is enorm betrokken en vertelt zelfs binnen haar eigen netwerk vol enthousiasme over het werk als CAREGiver. De klanten zijn blij met haar komst, ze is flexibel en past haar eigen agenda zo aan dat ze komt op het moment dat de klant dit graag wil.”