Marijke Douw en Sander Bierkens openen Home Instead Thuisservice Drechtsteden

Terug naar overzicht

CAREGivers (zorgverleners) van Home Instead Thuisservice Drechtsteden ondersteunen zelfstandig wonende senioren om gelukkig ouder te worden, met oprecht persoonlijke aandacht en ondersteuning in de vertrouwde thuisomgeving.

Op 1 januari  zijn Marijke Douw en Sander Bierkens, naast de vestiging in de regio Zuid-Hollandse eilanden, een tweede Home Instead Thuisservice vestiging in de regio Drechtsteden gestart. Paola van der Vliet zal deze vestiging als regiomanager leiden. De drijfveren van Home Instead zijn persoonlijke aandacht en betrokkenheid, die ook vanuit deze nieuwe vestiging worden geleverd aan senioren in de gemeenten: Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.CAREGivers van Home Instead zorgen ervoor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. 

CAREGivers van Home Instead bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De geleverde ondersteuning is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de individuele wensen van de klant in zijn of haar omgeving. Daarnaast bieden onze CAREGivers ook intensieve ondersteuning in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en chronische aandoeningen.

Nieuwe vestiging

“Wij helpen mensen om zo lang mogelijk veilig, vitaal en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen, juist wanneer het minder gaat. Dit doen we door het bieden van begeleiding en ondersteuning bij de dagelijks dingen in het leven (wandelen, helpen met aankleden, aanbrengen van structuur op de dag etc)  en helpen in huis bij boodschappen of koken. Hiermee creëren we veiligheid thuis, verminderen we angst en stress bij de klant, simuleren we voeding en beweging en niet in de laatste plaats ondersteunen en ontlasten we de mantelzorger. Kortom: we bieden leefplezier.

Zelf hebben we meegemaakt met onze moeder hoe dementie haar steeds meer afhankelijk liet worden van alles in het leven en hoe moeilijk het was, en uiteindelijk onmogelijk, om nog zelf de regie over haar leven te houden. Als mantelzorger woonden we in Middelharnis wat ver van Nijmegen vandaan was. Dankzij Antoinette, de CAREGiver van Home Instead, kon ze toch nog lange tijd thuis blijven in haar vertrouwde omgeving: Antoinette hielp met de dagelijkse dingen thuis, ze hadden samen lol en mam klaarde helemaal weer op, totdat ze uiteindelijk overleed in een verpleeghuis. Leefplezier; dat heeft Antoinette onze moeder gegeven.

Nadat we de ondersteuning van Home Instead en de positieve effecten, van zo dichtbij hadden meegemaakt, was dit de aanleiding om te starten met de eerste vestiging. In 2018 zijn we gestart met de vestiging Home Instead op de Zuid-Hollandse eilanden. We ervaren telkens hoe dankbaar onze klanten zijn met onze dienstverlening. We willen nu ook de mensen in de regio Drechtsteden deze mogelijkheid te bieden om dankzij de hulp van Home Instead langer en op een prettige wijze thuis te kunnen blijven wonen.


Welbevinden

“Ik vind het belangrijk dat de klant zelf bepaalt hoe wij hen ondersteunen: zoals u wilt, wanneer u wilt en door wie u wilt. Van 1 uur per week tot 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Onze dienstverlening gaat uit van de persoonlijke wensen van de klanten. Zij bepalen welke ondersteuning nodig is, op het gewenste moment en door de CAREGiver die bij hen past. Samen met onze, door Home Instead getrainde, CAREGivers zijn wij er voor u! Vanuit ons hart maken we elke dag met vertrouwen het verschil. De niet-medische dienstverlening wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg of vanuit eigen middelen.”

Bij ons gaat het om u!

De overheid zet sterk in op het zo lang mogelijk thuis laten wonen van senioren, om de zorgkosten terug te dringen. Hierdoor verdwijnen verzorgings- en verpleeghuizen grotendeels. Klanten thuis gelukkig maken met oprechte aandacht, tijd en kunde van onze CAREGivers, dat is ons doel. Onafhankelijk onderzoek, onder zowel onze klanten als onze medewerkers, geeft aan dat het ontvangen van oprechte persoonlijke aandacht en ondersteuning, de belangrijkste onderscheidende kenmerken zijn van onze dienstverlening. En daarmee ook de grootste drijfveer voor het succes van Home Instead in Nederland.

Wilt u meer informatie ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Paola van der Vliet via 0187-745437of mailen naar pvandervliet@homeinstead.nl´╗┐