Nationale ouderendag 2021

Terug naar overzicht

Op de eerste vrijdag van oktober is het Nationale Ouderendag. Een dag waar op we vieren dat we samen ouder worden. Het Nationaal Ouderenfonds heeft speciaal voor deze dag verschillende activiteiten georganiseerd. Met als doel om senioren met elkaar te verbinden op een feestelijke manier. Samen kan het leven namelijk zoveel mooier zijn. Dat weten ook onze CAREGivers. Voor hen is het iedere dag ouderendag!

Onze CAREGivers zijn er om de mantelzorger(s) te ondersteunen en om het leven van senioren thuis veiliger en comfortabeler te maken. Ook wanneer de situatie moeilijker is. 

Welzijn vóór zorg

Home Instead Thuisservice is thuiszorg, maar dan anders. Bij ons gaat het welzijn van senioren vóór zorg. Het accent ligt op persoonlijke betrokkenheid en betekenisvolle mantelzorgondersteuning, om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Ondersteuning door vaste gezichten

Binnen Home Instead kiezen we bewust voor vaste gezichten. We gaan met aandacht opzoek naar de juiste match. Juist de klik tussen senior en CAREGiver maakt dat onze ondersteuning zo persoonlijk en vertrouwd is. 

De focus ligt op wat nog wél mogelijk is

CAREGivers ondersteunen dagelijks vanuit hun hart om elke dag met vertrouwen het verschil te maken. Samen vieren we het ouder worden door te kijken naar wat er nog wel mogelijk is! Dat ervaart ook mantelzorger Sophie.

CAREGiver Oscar weet mijn vader even mee terug in de tijd te nemen


“Mijn vader is altijd boer geweest. CAREGiver Oscar neemt hem even mee terug in de tijd. Samen klussen ze in de tuin en kletsen ze over vroeger. Of ze duiken de keuken in om te koken. De CAREGiver betrekt mijn vader bij deze activiteit door bijvoorbeeld samen de aardappels te schillen.”

– Mantelzorger Sophie over de ondersteuning voor haar ouders door Home Instead Thuisservice

Ben je mantelzorger en ben je benieuwd wat we in jouw situatie kunnen betekenen?

Maak je je zorgen om een dierbare? Loop je al een tijd rond met het gevoel dat de situatie thuis niet meer verantwoord is? Of ben je als mantelzorger op zoek naar meer informatie, mantelzorgondersteuning, een goed advies of de best passende vorm van thuiszorg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.