Nationale Ouderendag vieren we samen

Terug naar overzicht

Bij Home Instead is het iedere dag Ouderendag maar op 7 oktober één met een gouden randje. Een dag georganiseerd door het Nationale Ouderenfonds. Want ouder worden, dat doen we samen! Vanuit Home Instead zien we iedere dag hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn. Zeker wanneer je ouder wordt. Iedereen verdient het om op een actieve en prettige manier ouder te worden. Ben je benieuwd welke activiteiten er vandaag worden georganiseerd? Of wil je als mantelzorger of CAREGiver graag samen met de senior ergens aan deelnemen in de toekomst? Dat kan! We zetten graag een aantal activiteiten op een rijtje. 

Nationale Voorleeslunch

Vandaag vindt de Nationale Voorleeslunch plaats! Ter gelegenheid van de tiende editie van De Nationale Voorleeslunch schrijven maar liefst drie auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. Dankzij Omroep MAX worden de drie nieuwe Voorleeslunchverhalen op Nationale Ouderendag uitgezonden op NPO 1, voorgelezen door de schrijvers zelf. Een eenvoudige en laagdrempelige manier om de senior te betrekken bij Nationale Ouderendag. Ook wanneer fysiek de deur uit gaan niet meer mogelijk is. Meer weten? Klik hier.

Samen bewegen met Old Stars 

Gezond ouder worden door te bewegen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de geest. Zeker wanneer je samen kunt bewegen. Wilt u als senior meer bewegen? Op een verantwoorde manier samen met andere enthousiaste senioren? Bekijk eens de mogelijkheden bij Old Stars. Old Stars organiseert verschillende activiteiten door heel Nederland. Meld u vrijblijvend aan voor een kennismaking of een proefles! Benieuwd naar de aankomende activiteiten? Bekijk hier de agenda: https://oldstars.nl/agenda/

Samen creatief aan de slag bij ‘Het Meesterwerk’

Ontdekken, meedoen en ontmoeten! Dat kan bij het nieuwe programma ‘Meesterwerk’ een initiatief van het Nationale Ouderenfonds. Bij het ‘Meesterwerk’ ondernemen senioren in groepsverband samen culturele en kunstzinnige activiteiten met ondersteuning van professionals. “Door mee te doen met culturele creatieve groepsactiviteiten worden senioren met elkaar verbonden. In dit nieuwe programma zijn zij naast deelnemer ook medeorganisator van die activiteiten. Op deze manier zetten wij cultuur als een laagdrempelig en toegankelijk middel in op nieuwe locaties. Zo ontstaan er voor senioren nieuwe netwerken die kunnen uitgroeien tot communities. Van muziek maken tot een dansvoorstelling ontwikkelen of een gedicht schrijven: iedereen is Meester en samen met andere ouderen en cultuurprofessionals wordt toegewerkt naar een Meesterwerk.” Vertelt Johan Annema, teamleider projecten bij het Ouderenfonds. Een initiatief dat we vanuit Home Instead graag ondersteunen en aanmoedigen. Samen kijken naar wat er nog wel mogelijk is. Met creativiteit, waardevolle ontmoetingen en gezelligheid! Meer lezen? Klik hier.