Samen kunnen we er altijd zijn!

Terug naar overzicht

Home Instead Thuisservice launching partner Memory Lane

Persoonlijke zorg en ondersteuning op maat voor senioren die graag thuis blijven wonen kan beter, dat bewijzen de duizenden CAREGivers van Home Instead elke dag weer. Maar we zijn ook niet blind voor de technologische ontwikkelingen die ons weer nieuwe mogelijkheden en kansen kunnen bieden. Als Home Instead willen we graag de uitdaging aangaan om onze persoonlijke zorg en ondersteuning nog beter te maken door deze te koppelen met de unieke gebruiksmogelijkheden van de opvolger van de DementiaApp: Memory Lane.


Partnership

Home Instead Thuisservice start in het voorjaar van 2019 een intensief partnership met Memory Lane. Memory Lane is een unieke combinatie van een tablet in de vorm van een fotolijst met vast daarop speciaal voor senioren ontwikkelde gebruiksvriendelijke software, waaronder beeldbellen, agendafunctie, fotoboek, muziek & video, bewegingsoefeningen en contact met zorgverleners. Memory Lane heeft als fotolijst een vaste plek in de leefomgeving van de senior en wordt gecombineerd met een Companionapp aangestuurd door het netwerk om de senior heen.

Persoonlijke aandacht nu en in de toekomst

Het geven van oprechte persoonlijke aandacht en ondersteuning zijn naar de mening van de Home Instead medewerkers en klanten de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de dienstverlening. Echter, de inzet van nieuwe moderne technologie om optimale persoonlijke aandacht te kunnen blijven geven is voor de senioren-doelgroep, waarbij onder andere sociale isolatie en vereenzaming steeds vaker voorkomt, noodzakelijk.   

Betere zorg

Directeur Nicole Wilkes-Kindt: “Wij geloven niet dat het mogelijk is om het menselijke en persoonlijke contact ooit te vervangen door robots. Wij geloven wel dat met een juiste combinatie van persoonlijke inzet door onze CAREGivers en het gebruik van nieuwe moderne technologie, in de vorm van Memory Lane, een nog betere en efficiëntere en daarmee ook goedkopere zorg en ondersteuning aan senioren kunnen creëren. Met een werkelijke bijdrage aan het behouden en waar nodig verbeteren van de verbinding van senioren met de familie en de verdere sociale omgeving.”

De 33 vestigingen van Home Instead zullen, tezamen met het lokale netwerk van onder andere gemeenten en zorgkantoren, Memory Lane aanbieden aan senioren binnen hun regio.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Home Instead Thuisservice Nederland
Nicole Wilkes-Kindt
E: nkindt@homeinstead.nl of 
Birte van der Zwan
E: bvanderzwan@homeinstead.nl

T: +31 (0)23 82 00 912