Uitgelicht: Haaglanden Zuid & Oost

Terug naar overzicht

“Wij helpen senioren gelukkiger ouder te worden met aandacht en begrip van een vertrouwd gezicht, juist wanneer het thuis niet meer vanzelf gaat.” Maar wie vallen er eigenlijk onder ‘wij’? Bij ons bestaat ‘wij’ uit maar liefst 42 vestigingen en ruim 2.200 CAREGivers! Vandaag vertellen Elles Goedhart en Jeroen Veugelers van Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost over hun ervaringen als Franchiseondernemers!


Met welke gedachten zijn jullie de vestiging gestart?

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen het leven kan leiden dat hij of zij zelf wil. Wanneer je op leeftijd bent kan het leven thuis ongemakken en zorgen met zich meebrengen. Onderwerpen als eenzaamheid, verwardheid of afhankelijkheid kunnen een grotere rol gaan spelen. Wij zijn er om senioren de juiste ondersteuning te bieden zodat zij zelf de regie blijven voeren. Met de juiste ondersteuning kan de kwaliteit van leven verbeterd worden. Bij ons staat persoonlijke aandacht en het vertrouwen centraal.”

Wat is jullie drijfkracht (en van het team)?

“Met elkaar en voor elkaar” dat is ons motto. “We bieden niet alleen support aan de klant, maar ook aan elkaar.”
“Regelmatig krijgen we te maken met klanten die zorgmijdend zijn. Wanneer we dan van een zoon of dochter te horen krijgen dat de klant graag wenst dat de CAREGiver weer komt, is dat prachtig om te horen! Het is zo fijn als je de verbinding hebt gevonden waardoor je de juiste ondersteuning kunt bieden, op de manier zoals de klant dat graag ziet.”

“Mijn persoonlijke drijfkracht is om anderen te laten ervaren dat het vooral gaat om de wijze waarop”, vertelt Elles. “Plaats de senior in zijn of haar kracht en laat de klant, op welke wijze dan ook, de eigen regie ervaren. Dat is belangrijk voor iedereen.”

“Op een beurs vertelde ik dit een keer aan een dame van begin 90. Ze zei tegen mij: ‘Ach kind, ik heb mijn hele leven al zoveel gedaan. Ik wil helemaal geen regie meer.’ Dat deze mevrouw dat zo duidelijk kon verwoorden was voor mij ook een vorm van regie nemen”, constateert Elles.

Hoe maken jullie het verschil in de wereld van ouderenzorg?

“Wij werken op basis van vertrouwen. Het Supportteam ondersteunt de CAREGiver in het opbouwen van een vertrouwensrelatie met de klant. We leren onze CAREGivers ook hoe ze de autonomie van senioren kunnen behouden of vergroten. Onze klanten zien een vast gezicht en de CAREGivers kunnen voldoende tijd en aandacht aan de klant geven. De kern van onze dienstverlening is het werken vanuit het hart, dit geef ik ook altijd mee aan onze CAREGivers”, vertelt Elles. “Onze CAREGivers maken het verschil door het vertrouwen dat ze geven, de houvast die ze bieden en de glimlach die daardoor ontstaat bij de senior. Juist dit stukje maakt het grote verschil!”

Het typische van Haaglanden, zie je dat ook terug in de vestiging?

“De sfeer intern is harmonieus. We gaan het gesprek met elkaar aan en werken veel samen. Vraagstukken lossen we met elkaar op. We zijn er voor de klant en ook voor elkaar als team.”

Hoe ervaren jullie het om ondernemers te zijn?

“Het geeft veel erg veel voldoening om écht iets voor elkaar te kunnen betekenen!
Ondernemer zijn betekent ook dat je ergens meer dan 100% voor gaat in alle facetten. Een beetje, half of zelfs 99% is niet genoeg. Zeker niet in een bedrijf dat 24 uur per dag bereikbaar is. De winkel is nooit dicht. Tegelijkertijd biedt het ook veel moois. Een bedrijf dat er is voor, door en met mensen.”

Is er een bijzondere anekdote of gebeurtenis die je wilt delen over of vanuit HIT Haaglanden Zuid & Oost?

“Elke dag komen we situaties tegen met CAREGivers, klanten of hun naasten die verrassen. Vandaag nog vertelde een CAREGiver over een situatie bij een klant thuis. Meneer heeft dementie en heeft in de vier weken dat hij zorg ontvangt nog nooit één woord gesproken. Meneer kijkt het liefst naar buiten. Door de komst van de CAREGiver wordt zijn partner even ontzorgd. Mevrouw heeft het nodig, ook al zorgt ze het liefst zelf voor haar man. Op Oudejaarsdag was meneer gevallen. Toen de CAREGiver bij het echtpaar aankwam stak meneer zijn hand uit naar zijn vrouw. Hij aait zijn vrouw over het gezicht en zegt: “Je bent zo mooi, je bent zo lief, ik hou van jou.”