Werkplezier in de zorg is wel degelijk mogelijk

Terug naar overzicht

Medewerker voelen zich trots, betrokken en gewaardeerd

Een dikke 8, dat is volgens ons recente tevredenheidsonderzoek het cijfer dat onze medewerkers geven voor het werken bij Home Instead Thuisservice. De drijfveer van het werkplezier zijn onze kernwaarden: Geef vertrouwen, maak het verschil en werk vanuit je hart. Deze kernwaarden passen onze medewerkers elke minuut toe in de dagelijkse ondersteuning van de senior. Met als resultaat een significant hogere tevredenheidscore ten opzichte van de zorgmarkt.

Geef vertrouwen

Het hebben van vaste klanten zorgt ervoor dat je een hechte band kunt opbouwen met de senior. Deze band is de basis voor een relatie waarin de CAREGiver (medewerker) en de senior zichzelf kunnen zijn. Een goede match met de klant ervaart 91% van onze CAREGivers. Door er te zijn en te praten met je klant leer je elkaar goed kennen, ontstaat er wederzijds vertrouwen en deel je mooie ervaringen.

Maak het verschil

Een eNPS (employee Net Promotor Score) van +38 en een dikke 8 als algemeen tevredenheidcijfer, zijn een uniek resultaat. Zeker in vergelijking met een eNPS van -14 en een dalende trend van de medewerker tevredenheid in de afgelopen jaren in de traditionele thuiszorg (ActiZ Benchmark 2017). Hoe hoger de eNPS, hoe meer tevreden en loyaal medewerkers zijn. 91% van de CAREGivers is ook trots te werken voor Home Instead.

“Ik gun anderen ook zo’n top baan in de zorg, omdat ik zoveel voldoening haal uit het werk dat ik mag doen!”

Vanuit je hart

De CAREGivers doen waar zij goed in zijn en waar hun hart ligt, mede doordat de supportteams de administratieve taken uitvoeren. Daardoor is er de tijd en ruimte om je klant een fijne ervaring in de dagelijkse bezigheden in en om huis te geven. Je hebt tijd om je te verdiepen in wat klanten willen. Je biedt een luisterend oor en een helpende hand. Het kunnen en mogen geven van voldoende aandacht aan de senior en daar de tijd voor hebben, beleeft 92% van onze CAREGivers.

Wij zijn er graag voor u

De CAREGivers kunnen met plezier bijdragen aan langer thuis blijven wonen, zoals de senior dat graag wil door onze kernwaarden: Geef vertrouwen, maak het verschil en vanuit je hart. En dat is waar het om gaat bij werken in de zorg! Het verschil kunnen maken en echt plezier halen uit het ondersteunen van je klanten.

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is een erkende niet-medische thuiszorgverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice maakt onderdeel uit van Home Instead Senior Care, ’s werelds grootste dienstverlener op dit gebied en actief lid van the World Dementia Council. Home Instead Thuisservice in Nederland is een sterk groeiende organisatie met momenteel 30 vestigingen, van waaruit 1.100 CAREGivers maandelijks meer dan 60.000 uur dienstverlening aan senioren leveren.