Start het jaar goed download de checklist voor een veiligere woonomgeving

Terug naar overzicht

Iedere 6 minuten belandt een senior op de Spoedeisende Hulp vanwege een val in de eigen woning. Juist thuis, waar mensen zich het veiligst voelen, lopen zij het grootste risico om te vallen. Dit kan de wens van senioren om langer, vitaal en veilig thuis te kunnen blijven wonen in het geding brengen. De meeste valpartijen gaan gepaard met letsels zoals breuken of wonden.


Voorkomen is beter dan genezen

Met eenvoudige maatregelen kunnen dergelijke situaties voorkomen worden. Vandaag delen we daarom graag onze checklist ‘Veilig thuis’ zodat je samen, stap voor stap, het jaar goed kunt beginnen en de woning een stukje veiliger kunt maken.

Klik hier om de checklist direct te downloaden.

Wat behandelen we in onze checklist ‘veilig thuis?

We behandelen verschillende onderwerpen per ruimte. Zo begint de checklist bij de voortuin/entree. Bespreken we de verlichting, het struikelgevaar en het comfort in de woonkamer. Nemen we met elkaar uitgebreid de inrichting en de inboedel van de keukenkastjes door. We brengen de veiligheid van de badkamer in kaart en bekijken de mogelijkheden in een noodsituatie zowel ’s nachts als overdag.

Heb je zelf tips voor een veiligere woonomgeving?

Heb je zelf ook tips die je graag wil delen? Deel ze in de comments onder dit bericht op onze Facebookpagina.