De 40/70-regel geeft opening tot gesprek!

Terug naar overzicht

Hoe knoop je het gesprek aan over de gevolgen van ouder worden? Onze ervaring leert ons dat zowel ouders als kinderen moeite hebben om het gesprek aan te gaan over het proces van ouder worden en de eventuele gevolgen daarvan.

‘Wat als u niet langer zonder hulp thuis kunt blijven wonen?’ Of vanuit de senior: ‘Hoe vertelt u aan uw volwassen kinderen dat u het niet langer zelfstandig redt en hun hulp nodig heeft?’ ‘Wat gaat u doen als autorijden niet meer verantwoord is?’

Praten over ouder worden hoeft niet ongemakkelijk te zijn

De antwoorden blijven vaak uit totdat er sprake is van een gezondheidscrisis of een andere noodsituatie. Vanuit Home Instead Thuisservice willen we benadrukken dat het praten over ouder worden niet beangstigend of ongemakkelijk hoeft te zijn.

Succesvol ouder worden

Deskundigen geven aan dat kinderen van rond de 40 jaar het moeilijke gesprek met hun 70-jarige ouders bewust moeten opzoeken, ook al zouden ze dat het liefst mijden. Binnen Home Instead noemen we dit de 40/70-regel.

Onze brochure ‘Actieplan voor succesvol ouer worden’ biedt deskundig advies en directe handvatten om het gesprek om te zetten in concrete acties op basis van uw wensen en gedachten.

Download hier de brochure ‘Actieplan voor succesvol ouder worden’.