“Dankzij de Memory Lane voelt mijn moeder zich meer betrokken.”

Terug naar overzicht

Betrokken zijn en blijven bij het leven van alledag, ook als dat niet meer vanzelf gaat is voor senioren van het grootste belang.

Door technologische toepassingen als de Memory Lane toe te voegen aan de persoonlijke zorg en ondersteuning zet Home Instead Thuisservice een volgende stap in het bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Want hoewel technologie de mens nooit kan vervangen, kan het wel een mooie aanvulling zijn. Zo denkt ook Astrid, haar moeder gebruikt sinds enkele maanden de Memory Lane thuis. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Astrid deelt graag haar verhaal…

Wat is er zo grappig?

Ik doe de voordeur open en hoor mijn moeder lachen. ‘‘Goedemorgen ma, wat is er zo grappig?’’ vraag ik terwijl ik de huiskamer in loop. ‘‘Oh zo leuk, ik ben Ja zuster, Nee zuster aan het kijken’’ zegt ze.

Mijn moeder is 86 jaar en heeft geheugenproblemen en ze woont nog zelfstandig en ik ben haar dochter en mantelzorger. Sinds een paar maanden heeft mijn moeder de Memory Lane en ze vindt het helemaal geweldig! Als ze er niets mee doet dan kijkt ze naar de foto’s. ‘‘Oh zo leuk die foto’s’’ zegt ze steeds. Door de foto’s blijven gebeurtenissen ook levendig.

Ritme van de dag

Ook aan de agenda heeft ze grote steun, ze vergeet vaak te eten en wordt hieraan herinnerd. De Memory Lane biedt haar ook steun bij andere acties die ze moet doen en het biedt haar hulp bij het onthouden van mensen die nog langskomen. Voor mij als dochter is het ook makkelijk om zo de afspraken van mijn moeder bij te houden.

Elkaar even zien

Mijn moeder heeft ook de filmpjes en de muziekfilmpjes ontdekt, daar geniet ze heel erg van. Regelmatig kijkt ze oude series en luistert ze naar muziek. Beeldbellen is ook heel erg leuk, zo fijn om elkaar even te zien.

Regelmatig sturen we haar ansichtkaarten zodat ze een beetje op de hoogte blijft.

Met elkaar in verbinding

Voor mijzelf vind ik het logboek ook fijn, zo kan ik dingen makkelijk bijhouden. De andere leden van de app kunnen ook kijken wat er allemaal speelt bij mijn moeder en dat is ook prettig om te kunnen delen.

Dankzij de Memory Lane heeft mijn moeder gezelligheid van de foto’s, filmpjes en muziek. Ze voelt zich meer betrokken bij ons door de foto’s die wij sturen en door de agenda pop-ups vergeet ze dingen niet zo snel. Zowel ik als mijn moeder vinden de Memory Lane een succes!

Benieuwd naar andere ervaringen met Memory Lane? Klik hier door naar het verhaal van Loraine en haar opa en oma.

De komende periode delen we graag nog meer ervaringen met u!