Een warme en gezonde Koningsdag!

Terug naar overzicht

Hijs jij vandaag nog de vlag? Drink je toch nog een oranjebittertje? Of zit jij vandaag achter de televisie met een oranje gebakje? Één ding is zeker deze Koningsdag is anders dan anders, maar nu al memorabel te noemen. Juist nu is verbondenheid belangrijker dan ooit en daarom willen we er met elkaar iets onvergetelijks van maken.

Onder het motto: ‘Oranje Boven, oranje Binnen!’ vieren we dit jaar Koningsdag thuis. Via www.koningsdagthuis.nl kun je meedoen aan online activiteiten zoals het spelen van spelletjes, het met elkaar luisteren naar muziek en er is zelfs een digitale vlooienmarkt.

Sta je liever offline stil bij Koningsdag? We presenteren je graag het programma dat naar buiten is gebracht door de Oranje Bond:

06.19 uur
Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar.

09.45-10.00 uur
Klokgelui. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur
Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest.
#Wilhelmus2020

10.05 uur
Felicitatie aan Zijne Majesteit de Koning.

10.15 uur
Videoboodschap burgemeesters.

15.00 uur
Saamhorigheidsconcerten.
Solo-optredens van muzikanten voor ouderen conform richtlijnen RIVM

16.00 uur
Nationale Toost.
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!
www.nationaletoost.nl

Namens Home Instead Thuisservice wensen wij je een warme en gezonde Koningsdag toe!