Dankzij de Memory Lane blijft mam op de hoogte van wat er in de familie speelt

Terug naar overzicht

Via steeds meer vestigingen van Home Instead Thuisservice worden Memory Lanes uitgereikt. Door technologische toepassingen als de Memory Lane toe te voegen aan de persoonlijke zorg en ondersteuning van onze CAREGivers, zet Home Instead een volgende stap in de strijd tegen eenzaamheid bij senioren. Want hoewel technologie de mens nooit kan vervangen, kan het wel een mooie aanvulling zijn. De komende periode lichten we graag verschillende ervaringen uit met deze moderne tablet.


‘Mijn moeder is 90 jaar en heeft vergevorderde dementie, zodanig dat ze op een gesloten afdeling is opgenomen. Zelf woon ik vlakbij. Ik heb een broer die in China werkzaam is en een andere broer die in Sydney, Australië woont.
Door de dementie is mam kort van stof, ze reageert met korte antwoorden, maar fotoalbums doornemen vindt ze altijd leuk, foto’s uit het verre verleden of van kinderen en kleinkinderen.

Dankzij de Memory Lane heeft mijn moeder altijd een up-to-date fotoalbum van de familie. Mijn broers sturen via de Memory Lane app op hun mobiele telefoon foto’s uit China en Australië naar de Memory Lane van mam.
Zelf stuur ik onder andere onze vakantiefoto’s. Via WhatsApp zie ik vaak foto’s van wat de kleinkinderen meemaken en ook die stuur ik door naar de Memory Lane van mam.

Als ik dan op bezoek ga, bekijken we altijd de foto’s, wat telkens weer verrassend is. En als ik er niet ben laten de zusters de foto’s aan mam zien.
Daarnaast kunnen we eenvoudig beeldbellen en tenslotte luisteren we samen naar de radio of kijken we nog even naar mooie oude TV-fragmenten via de Memory Lane.

En mam… Die geniet!

Dankzij de Memory Lane blijft mam op de hoogte van wat er in de familie speelt en dat geeft dat haar een betrokken gevoel. Alleen is maar alleen….’

Sander, zoon en mantelzorger.