Hetty' ervaring met memorylane

Terug naar overzicht

Waarom mag je niet komen? Daar begrijpt moeder niet veel van.

Normaal gesproken bezoekt Hetty haar moeder met grote regelmaat maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is dat niet meer mogelijk. Om elkaar toch te kunnen blijven zien, al is het op afstand, maken Hetty en haar moeder sinds kort gebruik van de Memory Lane. Hetty is supportteammedewerker bij de vestiging Home Instead Thuisservice West-Brabant-Oost.

Nadat Hetty de Memory Lane thuis uitgeprobeerd had, heeft een hulpvaardige medewerker van het verpleeghuis via instructies op afstand de Memory Lane bij de moeder van Hetty op de kamer geplaatst. Het eerste telefoongesprek met beeld kon beginnen!

Omdat Hetty haar moeder niet altijd op haar kamer is, belt Hetty vaak eerst even via de telefoon: “Mam, ik ga je zo bellen, tik jij op het groene knopje bij mijn foto?”

Elkaar kunnen zien via beeld voegt zoveel toe aan deze manier van communiceren

De moeder van Hetty is helemaal niet bekend met computers en leeft al 10 jaar met Alzheimer. “Ik had het niet verwacht, maar dit werkt zo goed!” Reageert Hetty tevreden.
“Het beeldbellen is geweldig! Zo kunnen we elkaar via het scherm toch even zien. Mijn moeder vindt het apart, maar doordat ze mij meteen ziet is het toch vertrouwd. Ik heb een foto van mijn moeders vader als screensaver ingesteld, een leuke foto en mijn moeder weet nu dat dat het fotolijstje is waarmee we bellen.”

Ook een ansichtkaart ontvangt mijn moeder met plezier via de Memory Lane

De Memory Lane wordt door Hetty ook gebruikt om ansichtkaarten te versturen. “Ik vraag dan aan mijn moeder: Mam, wat zie je?” “De foto van mijn vader en bloemetjes” laat Hetty’s moeder weten. “Mam, tik eens op de bloemetjes?” Waarop Hetty’s moeder verrast zegt; “Het is een ansichtkaart, wat leuk!” “Mam, wil je nog eens op de kaart tikken” Hierna draait de virtuele ansichtkaart om en laat de Memory Lane het bericht zien dat Hetty voor haar moeder heeft geschreven bij de foto op de kaart.

Hetty’s moeder gaat nu ook zelf aan de slag met de Memory Lane

De moeder van Hetty belt ook zelf vanaf de Memory Lane, bijvoorbeeld wanneer Hetty niet opneemt. Ze klikt gewoon de contactpersoon aan via een foto. Zo belt ze nu ook met haar kleindochter via de tablet.

Hetty is voornemens om de Memory Lane te blijven gebruiken ook wanneer ze straks weer gewoon bij haar moeder op bezoek kan. “Dan kunnen we samen naar de foto’s en ansichtkaarten kijken. Ook wil ik deze week kijken of ze via de functie ‘vermaak’ gaat kijken naar aflevering van Dorus, daar is ze gek op. Ze houdt ook erg van opera dus ik vermoed dat de keuze voor Andre Rieu ook in de smaak zal vallen!”

Het is persoonlijk contact, maar dan op afstand

“Wat voor mij ook heel makkelijk is, ik hoef niet thuis te zijn om te beeldbellen met mijn moeder of een foto en ansichtkaart te versturen naar haar. Zo kan ik in de ochtend tijdens het wandelen al mooie foto’s met haar delen omdat ik communiceer via de Memory Lane App die gewoon op mijn mobiele telefoon zit. Het is persoonlijk contact maar dan op een afstandje.”

Meer weten over Memory Lane? Klik hier voor meer informatie.