Hoe bewust bent u zich van potentieel onveilige situaties in de directe woonomgeving?

Terug naar overzicht

Zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving is de wens van veel senioren. Vanuit Home Instead Thuisservice staat de veiligheid en het welzijn van de senior te allen tijde voorop. Dat klinkt logisch maar in de praktijk zien we regelmatig grote tekortkomingen als het gaat om de veiligheid in en om het huis. 

Wist u dat elke zes minuten een senior de Spoedeisende Hulp bezoekt vanwege een val en dat ruim de helft van de valpartijen in en om het huis plaatsvindt? Vanuit Home Instead doen we er alles aan om de risico’s in en om het huis te beperken.


Veiligheidscheck

Wanneer wij voor het eerst onze dienstverlening starten, nemen wij standaard onze veiligheidscheck door om onnodige risico’s te vermijden. 
Vaak gaat het om aanpassingen die relatief makkelijk te realiseren zijn, maar een groot verschil maken als het gaat om de veiligheid in huis.

Wij helpen graag bij het realiseren van een veilige woonomgeving

Wilt u direct zelf aan de slag gaan?Om een veilige thuissituatie voor senioren en hun mantelzorger te realiseren, hebben wij de checklist ‘Veiligheid Thuis’ ontwikkeld.

Download hier de brochure.

Meer weten over veilig thuis wonen? Klik hier door naar onze pagina ‘Veiligheid Thuis’