Terugblik op 2021

Terug naar overzicht

2300 CAREGivers geven vandaag de dag liefdevolle ondersteuning thuis aan 5500 klanten in 44 regio’s! Meer dan trots zijn we dat we als Home Instead deze zorg thuis mogen bieden aan senioren thuis. De getallen worden grootster maar onze dienstverlening zeker niet minder persoonlijk. Het maken van de juiste match, het geven van oprechte aandacht met voldoende tijd wanneer de klant dat wenst. We zijn vereerd dat we ook in 2021 een stap extra hebben mogen zetten bij senioren thuis. Dat laat ons paarse hart sneller kloppen.

2021 was ook het jaar waarin we ons in een ander jasje staken. Een nieuw logo én een nieuwe, gebruiksvriendelijkere website. 

Ons servicegebied groeide doordat enkele franchiseondernemers hun tweede vestiging openden! Zo bieden we nu ook ondersteuning aan senioren in de omgeving van Drechtsteden, Hoorn en de Zaanstreek.  

De overeenkomst met Zilveren Kruis werd gesloten voor mantelzorgondersteuning. Een doorbraak! Want nu kan ook de mantelzorger op basis van de eigen aanvullende verzekering een beroep doen op de diensten van Home Instead. Een succesvolle samenwerking die we ook in 2022 zullen voortzetten! 

Eind augustus ging de vlag uit want we wonnen de Nederlandse Franchise Trofee! Een prachtige waardering en een groot compliment voor ons als organisatie. Toegekend door de belangenorganisatie Nederlandse Franchise Vereniging

In september van dit jaar gingen we het partnership aan met Alzheimer Nederland. Om zo de kwaliteit van persoonlijke aandacht en ondersteuning voor mensen met dementie continu en proactief te optimaliseren. Voor de senior maar ook voor de mantelzorger en huidige en toekomstige CAREGivers. 

Naast het delen van kennis zetten we ons ook fysiek in als het gaat om een toekomst zonder dementie. Zo fietsten we met 2bike4alzheimer als organisatie ruim €24.000,- bij elkaar om zo meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

 Het allermooiste compliment van 2021? Dat zijn jullie waarderingen! Een 9,2 op basis van 514 waarderingen op Zorgkaart Nederland door klanten, mantelzorgers en zorgprofessionals. Een 8,8 als het gaat om ons klanttevredenheidsonderzoek. En een 8,4 als het gaat om ons rapportcijfer als werkgever door onze medewerkers. 

 En dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn we door Zorgkaart Nederland benoemt tot de top 10 best gewaardeerde thuiszorgorganisaties van 2021. We zien in de ervaringen, die de klant en mantelzorger achterlaten, de waardering voor alle CAREGivers en Supportteammedewerkers. Zij zorgen elke dag voor de juiste ondersteuning bij de senior thuis. De gewaardeerde aandacht en betrokkenheid in de dienstverlening, lezen we vaak terug. Dankzij de waarderingen en inzichten kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren zodat we elke dag het verschil kunnen maken. En kan de mantelzorg beter de best passende keuze maken. 

Benieuwd naar de volledige verhalen achter deze cijfers en waarderingen? Naast onze rubriek de kracht van de CAREGiver zijn we in 2021 ook gestart met onze nieuwe rubriek de mantelzorger vertelt… Ervaringen die statistieken tot leven doen komen.

Op de valreep van het oude jaar maken we graag een diepe buiging voor onze CAREGivers en medewerkers. Jullie zijn het hart van onze organisatie. Degenen die iedere dag het leven van de senior comfortabeler en kleurrijker maken door het geven van oprechte persoonlijke aandacht en ondersteuning. Graag bedanken we de klanten en mantelzorgers voor het vertrouwen. Samen zorgen we ervoor dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. Thuis waar de herinneringen liggen, thuis in de eigen vertrouwde omgeving. Ook in 2022 staan we graag weer voor u klaar als senior en voor jou als mantelzorger.