3 tips om zomereenzaamheid bij senioren te verminderen

Terug naar overzicht

Je geniet volop van de vakantie maar het liefst zou je de senioren thuis ook dolgraag mee willen laten genieten van alle belevenissen op reis. Dat kan! Vandaag geven we je 3 tips die je kunnen helpen om eenzaamheid bij senioren te verminderen tijdens de zomerperiode. Kleine moeite, groot plezier

1. Zorg voor houvast en plan activiteiten
Misschien herken je het wel, je gaat veel dagjes weg, je geniet van zon, zee, strand en bedenkt dan eind van de dag dat je eigenlijk te lang geen contact hebt gehad met je vader, moeder of een ander familielid op leeftijd. Het kan handig zijn om samen een planning te maken om houvast te bieden. Het plannen van activiteiten of bezoekjes geeft de senior iets om naar uit te kijken wanneer er een somber moment is. Huur bijvoorbeeld een Duobikezodat je écht samen kunt fietsen, geniet samen van de natuur, maak een pitstop bij een koffietentje en voer samen mooie gesprekken.

2. Blij met een belletje of kaartje
Lig je onder een palmboom in het buitenland? Ook dan kun je nog steeds iets doen om de eenzaamheid van jouw geliefde te verminderen. Stuur een kaartje vanaf je vakantieadres of laat iets van je horen via de telefoon. Het klinkt simpel maar het verdwijnt, eenmaal op de vakantiebestemming, toch vaak naar de achtergrond.

Wist je dat je ook eenvoudig met elkaar in contact kunt blijven via de tablet Memory Lane? Deze is speciaal ontwikkeld voor senioren. Je kunt eenvoudig foto’s delen, een digitale kaart sturen of videobellen. Zo kun je samen genieten van de vakantie avonturen!

3. Schakel hulp in wanneer je er te lang niet kunt zijn
Wist je dat je ook tijdelijke ondersteuning kunt aanvragen via Home Instead Thuisservice? Zo kun jij met een gerust hart een verre reis maken en zorgen onze CAREGivers dat jouw geliefde familielid ook een fijne tijd heeft. Natuurlijk is het dan alsnog belangrijk om even met elkaar te bellen, maar het kan wel veel rust brengen voor zowel de senior als de vakantieganger.

Met de juiste aandacht zoekt ons Supportteam naar een geschikte CAREGiver. Een vertrouwd en vast gezicht die de zorg even, of voor langere tijd, kan overnemen. Onze CAREGivers krijgen de ruimte om een stap extra te zetten. Zo bieden zij ondersteuning die écht bij jullie past als familie, wanneer dat voor jullie uitkomt en op de manier zoals jullie dat graag zien. Meer weten over onze dienstverlening? https://www.homeinstead.nl/onze-dienstverlening