Home Instead Thuisservice Alkmaar

Terug naar overzicht

We zijn gegroeid, in kennis en ervaring maar zeker ook in omvang! Graag nemen we je mee naar de verhalen achter deze verschillende vestigingen verspreid over het hele land! Met welke gedachten zijn onze franchiseondernemers de vestiging gestart? Wat is hun drijfkracht en wat laat hun paarse hart sneller kloppen? Deze maand vertellen Marco en Babette Groffen van Home Instead Thuisservice Alkmaar over hoe zij met hun Noord-Hollandse mentaliteit het verschil weten te maken in de wereld van ouderenzorg.


Met welke gedachten zijn jullie de vestiging gestart?

“In Nederland wordt er steeds meer gestimuleerd dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Uit eigen ervaring weten wij dat het lastig kan zijn om een passend zorgaanbod te vinden met het accent op persoonlijke aandacht en begeleiding. Wij geloven dat Home Instead Thuisservice de juiste toevoeging aan zorg thuis biedt in de regio Alkmaar.”

Wat is jullie drijfkracht (en van het team)?

“De drijfkracht van ons en het team is om de ouderenzorg persoonlijker en op maat in te richten. Echt te kijken naar waar iemand behoefte aan heeft. Door de regie bij de klant te laten kun je mensen echt gelukkig maken.”

Hoe maken jullie het verschil in de wereld van ouderenzorg?

“Wij luisteren naar waar de klant behoefte aan heeft. Wij proberen passende medewerkers te zoeken, waar iemand een hechte band mee opbouwt. Deze medewerkers komen op een vast tijdstip en op het moment dat de klant dat wil. De klant behoudt daarmee de eigen regie.”

Het echte Alkmaarse, zie je dat ook terug in jullie vestiging of werkwijze?
“Onze klantcoördinatoren zijn opgegroeid en werkzaam geweest in deze omgeving (dagbesteding, ziekenhuis e.d.). Net zoals het typische Alkmaarse hebben wij een open cultuur; transparantie en eerlijkheid vinden wij erg belangrijk. We hebben de bekende nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit.”

“Doe maar lekker gewoon, dan doe je al gek genoeg!”

Hoe ervaren jullie het om ondernemer te zijn? Wat voor moois brengt dat?

“Ondernemer zijn van Home Instead Alkmaar geeft een enorme voldoening. Om dagelijks te horen dat je de klanten oprecht blij maakt en de CAREGivers gelukkig zijn in hun werk geeft een ontzettend goed gevoel. Ook de positieve feedback van verwijzers, maakt dat je elke dag met een glimlach naar het werk gaat.”

Is er een gebeurtenis die jullie willen delen over Home Instead Alkmaar?

“Graag delen we een ervaring vanuit een klant: ‘Mijn moeder heeft 2,5 maand in huis gewoond (tot de verhuizing naar een verpleeghuis) en dit was onmogelijk geweest zonder de geweldige hulp van de 3 vaste Home Instead collega’s. Het geïndiceerde zorgaanbod was veel te weinig om aan de zorgvraag van moeder te kunnen voldoen. Wij hadden het enorme geluk dat Home Instead Alkmaar ruimte had om ons en onze moeder te helpen en ik heb hen leren kennen als een professionele en heel flexibele organisatie. De zorgverleners (CAREGivers), die thuiskwamen waren erg vriendelijke, warme en ondersteunende mensen die hét verschil hebben gemaakt. Ik ben hen erg dankbaar.’”