“Zelf aan het roer staan van je leven, dat maakt het gelukkigst.”

Terug naar overzicht

“Wij helpen senioren gelukkiger ouder te worden met aandacht en begrip van een vertrouwd gezicht, juist wanneer het thuis niet meer vanzelf gaat.” Maar wie vallen er eigenlijk onder ‘wij’? Bij ons bestaat ‘wij’ uit maar liefst 37 vestigingen en ruim 1.800 CAREGivers! Deze maand vertelt Gerard Bakker van Home Instead Thuisservice Amstelland waarom hij vier jaar geleden is begonnen als Franchiseondernemer en vertelt hij meer over de aanpakkersmentaliteit van het team!

Met een opleiding Bedrijfskunde op zak en een loopbaan in de (financiële) dienstverlening besloot Gerard vier jaar geleden de knoop door te hakken. Hij startte met de vestiging Home Instead Thuisservice Amstelland!

Met welke gedachten ben je de vestiging gestart?

“Mijn droom was altijd om een eigen zaak te leiden en dit is gedurende mijn loopbaan altijd gebleven”, vertelt Gerard. “Vier jaar geleden brak het moment aan dat ik de gelegenheid had om deze droom te realiseren en ben ik de mogelijkheden gaan verkennen.
Het is voor mij belangrijk dat het een bedrijf qua doelstellingen en missie volledig aansluit bij mijn eigen kernwaarden: vrijheid, onafhankelijkheid en positiviteit. Bij Home Instead Thuisservice heb ik deze aansluiting zeker gevonden. We helpen senioren om langer en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, met respect voor de achtergrond en de leefwereld van de senior. We denken en handelen altijd vanuit de mogelijkheden die er nog wel zijn, dat is waar het om gaat en waar we graag een stap extra voor willen zetten.”

Wat is jullie drijfkracht?

“Als team willen we senioren oprecht helpen om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. We stellen als gast bij mensen thuis altijd weer de vraag: ‘Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?’ We merken dat mensen daar heel blij van worden en dat is precies wat we willen, mensen blij maken!”

Hoe maken jullie het verschil in de wereld van ouderenzorg?

“Door heel goed te luisteren naar wat mensen willen. We passen onze dienstverlening waar dat kan altijd aan op de wensen van de klant en we zijn in staat om de juiste match te maken tussen klant en CAREGiver. We doen eigenlijk niets ingewikkelds, maar wel iets wat mensen enorm waarderen namelijk: het bieden van ondersteuning op vaste tijden door vertrouwde gezichten. Onze CAREGivers zijn geïnteresseerd en werken vanuit het hart.”

Het typische van de regio Amstelland, zie je dat ook terug in je vestiging of werkwijze?

“Er heerst hier een ‘can do’ mentaliteit. Zaken voor elkaar krijgen. Samen de schouders eronder. Nieuwe uitdagingen opzoeken en trots zijn op wat je doet. Als team hebben we heel veel plezier in wat we doen.”

Hoe ervaren je het om ondernemer te zijn? Wat voor moois brengt dat?

“Fantastisch! We zijn een typisch MKB-bedrijf met veel oog voor de lokale omgeving. We zoeken veel samenwerkingen op met lokale bedrijven op verschillende gebieden. Door onze schaalgrootte verliezen we nooit het individu uit het oog. Dat geldt zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten en dat gevoel vasthouden, dat is essentieel bij onze verdere groei. Het mooiste is dat ik merk dat we in onze lokale gemeenschap iets nieuws toevoegen aan het zorgaanbod voor senioren. Mensen zien steeds meer wat wij doen en hoe betekenisvol dat is. Dat ik daar met mijn ondernemerschap een steentje aan mag bijdragen is heel fijn en daar word ik blij van.”

Is er een bijzondere anekdote of gebeurtenis die je wilt delen over HIT Amstelland?

“Wat ons altijd heel veel energie geeft zijn de dankbetuigingen die wij van mantelzorgers ontvangen als we de zorg voor hun partner of vader/moeder hebben ingevuld. Een kleindochter schreef bijvoorbeeld: “Ik ben heel blij geweest met jullie fijne hulp en ik weet dat mijn oma genoot van het samenzijn met jullie. Dat was goud waard en jullie verdienen de grootste pluim van de wereld.”

Ben je benieuwd naar andere vestigingen van Home Instead Thuisservice?
Iedere maand stellen we graag een vestiging aan je voor! Lees hier bijvoorbeeld de verhalen van onze vestigingen in Den Haag, Amsterdam of Apeldoorn.