De regie blijft altijd bij de senior zelf - Home Instead Hoorn

Terug naar overzicht

“Wij helpen senioren om langer en gelukkiger zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Met aandacht en begrip. Waarbij de regie altijd bij de senior zelf ligt.” Maar wie vallen er eigenlijk onder ‘wij’? Bij ons bestaat ‘wij’ uit maar liefst 43 vestigingen en ruim 3000 medewerkers!Vandaag vertellen Marco en Babette Groffen van Home Instead Thuisservice Hoorn over hun visie op ouderenzorg en over hun ervaringen als franchiseondernemers. Ook CAREGiver Irene komt aan het woord. Zij vertelt over een bijzonder moment die zij onlangs had met een klant.

Met welke gedachten zijn jullie de vestiging gestart?

“We wilden een persoonlijke vorm van ondersteuning thuis kunnen bieden waarbij de wens van de klant centraal staat. Dat de klant zelf bepaalt hoe laat iemand komt en wie er komt. Er zijn altijd uitzonderingen, maar vaak weten mensen nog heel goed zelf wat ze willen en kunnen. Dat stukje regie bij de klant laten is ontzettend belangrijk en met die gedachten zijn we de vestiging in Hoorn gestart.” 

Wat is de drijfkracht (en van het team)?

Het creëren van vertrouwen bij de klant. Het is niet altijd even makkelijk om hulp in te schakelen of zorg thuis aan te vragen. Hier gaat een proces van twijfels en onzekerheden aan vooraf. Dan is het juist zo belangrijk dat op het moment dat de klant en de partner en/of mantelzorger(s) er klaar voor zijn. Dat onze medewerkers naar hen luisteren en er voor hen zijn. 

Het is onze missie om voor elke klant de juiste CAREGiver te vinden. Iemand met wie het klikt, die u echt goed leert kennen en daar ook de tijd voor neemt. Doordat het steeds dezelfde persoon is, die bij u thuiskomt”

Babette Groffen - Home Instead Thuisservice Hoorn


Hoe maken jullie het verschil in de wereld van ouderenzorg?

“Wij maken het verschil door de regie van de invulling van de zorg thuis echt bij de klant te laten. Als de klant in het zorgmoment buiten een wandeling wil maken, dan doen wij dat. De CAREGivers komen minimaal een uur.  Waardoor er ook de tijd is om deze onmisbare activiteiten te ondernemen. Onlangs ontvingen we een berichtje van een CAREGiver, die met een klant op het terras aan het strand zat. Het was het mooiste moment van het jaar volgens de klant.”

Het typische van Hoorn, zie je dat ook terug in de vestiging? 

“Het typische van Hoorn zie je vooral terug in de sfeer intern. Op kantoor hangt er een echte no-nonsense sfeer. We zijn één team en we zijn er voor onze klanten.”

Hoe ervaren jullie het om ondernemers te zijn? 

“Het is ontzettend mooi om zo’n persoonlijke vorm van ondersteuning in onze regio aan te kunnen bieden. Wij vinden daarin ook veel aansluiting met de medische zorgorganisaties, zodat er passende zorg thuis geboden wordt. De reacties die wij krijgen op de zorg thuis, die de CAREGivers bieden, zijn dan ook louter positief.”

Is er een bijzondere anekdote of gebeurtenis die jullie willen delen over of vanuit Home Instead Hoorn?

CAREGivers Irene: “Naast mijn praktijk heb ik een hele mooie baan als CAREGiver bij Home Instead Alkmaar. Dat betekent liefdevolle zorg aan huis kunnen bieden aan senioren, zodat ze zolang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. En wat is dat leuk en waardevol om te doen! Vandaag was ik bij Jaap en Jaap is dol op vis. Bij hem op het dorp komt elke dinsdag de visboer dus daar gaan we dan gezellig samen heen. Normaal eten we de vis bij hem thuis, maar hij had even geen zin om verder te lopen. Geen probleem, dan eten we het toch lekker hier. Wat een rot baan hè, vis eten in het zonnetje...” 

Benieuwd naar de ervaringen van andere Franchiseondernemers? Lees hier het verhaal van Home Instead Zuid-Hollandse EilandenHome Instead Rotterdam en Home Instead ‘t Gooi. Meer weten over Franchiseondernemer worden? Klik hier!

Wil jij met jouw levenslust en ervaring ook bijdragen aan een beter leven voor senioren thuis?

Wil je werken in een omgeving waar werkplezier centraal staat? Waarbij je voelt dat je als individu écht het verschil kan maken en waar je je iedere dag gewaardeerd voelt. Lees hieralles over werken als CAREGiver!