Welke mantelzorger verdient volgens jou het boek 'Mantelzorg: geloof in eigen kunnen'?

Terug naar overzicht

Het is vandaag de dag van de mantelzorg. De dag waarop we stil staan bij degenen die structureel zorgdragen voor een ander. Mensen die belangeloos zorgen voor een partner met een chronische ziekte of voor een vader of moeder die langzaam steeds meer hulp nodig heeft.

Welke mantelzorger verdient volgens jou het boek ‘Mantelzorg: geloof in eigen kunnen’?

Nederland telt 4,4 miljoen mantelzorgers. Van deze mantelzorgers geven 610.000 mensen meer dan 8 uur per week en langer dan drie maanden hulp.

Het is juist deze ondersteuning waardoor het vertrouwde leven thuis vaak kan worden voortgezet. En ook al geeft dat veel voldoening, het kan ook erg zwaar zijn… Hoe ga je bijvoorbeeld als familie om als een geliefde een vorm van dementie treft? 

‘Mantelzorg: geloof in eigen kunnen’

Speciaal voor mantelzorgers van mensen die te maken hebben met een vorm van dementie heeft Home Instead een boekje geschreven met herkenbare situaties en hoe hiermee om te gaan. Het boek ‘Mantelzorg: geloof in eigen kunnen’ biedt de mantelzorger praktische handvatten voor de zorg van naasten.

Ben of ken jij iemand die dit boekje verdient?

Laat het via onze Facebookpost van 10 november weten door middel van een comment of tag de persoon die je het gratis boekje graag wilt geven. Woensdag 20 november maken wij de winnaar via Facebook bekend. Hoewel mantelzorgers de primaire verzorgers van hun dierbaren zijn, staan ze er nooit alleen voor. Er staat een team van deskundigen klaar, dat kan worden ingeschakeld wanneer dat nodig is. Lees hier meer over onze dienstverlening.