Wij zijn er voor u, ook tijdens de kerstdagen!

Terug naar overzicht

Kerstmis is voor veel mensen een periode van warmte en gezelligheid. De agenda staat bol van de kerstactiviteiten en de glitters en lampjes vliegen u om de oren. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Meer dan een miljoen senioren zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door.


Voor sommige senioren is dit geen probleem. Zij vinden het prettig om alleen te zijn en onttrekken zich graag uit de ‘kerstgekte’. 

Maar er zijn ook veel senioren die altijd dol zijn geweest op de kerstperiode en die graag dat warme en geborgen gevoel van de kerst met hun naasten weer willen ervaren.

Het zijn de kleine dingen die ook in de decembermaand een groot verschil kunnen maken

Het echt even met elkaar zijn. Een gesprek kunnen aanknopen. Met elkaar kunnen genieten van een diner terwijl de kaarsjes op tafel staan te flakkeren. Het zijn de kleine dingen die ook in de decembermaand een groot verschil kunnen maken. 

Vanuit Home Instead maken we, zeker tijdens de kerstperiode, bijzondere momenten mee. 

Zo kregen we vorig jaar vlak voor kerst een aanvraag binnen voor de ondersteuning van een meneer die na een ziekenhuisopname weer terug naar huis mocht.

Meneer wilde dolgraag thuis de kerst vieren, maar dit was alleen mogelijk met de juiste ondersteuning. Het supportteam heeft op kerstavond tot in de late uurtjes alle zeilen bijgezet om de ondersteuning vanaf kerstavond te organiseren. Met succes! Meneer kon met een gerust hart naar huis en heeft thuis de kerstdagen kunnen vieren, in zijn eigen vertrouwde omgeving. 

Onze CAREGivers zijn enorm betrokken en werken daarom graag met de kerst. Met elkaar maken we er een extra mooie periode van, waarbij we er alles aan doen om de senior een warme glimlach te bezorgen. 

Wilt u zelf een verschil maken?

Nodig een buurtgenoot uit waarvan u weet dat hij of zij ongewenst alleen is met de kerst. Wilt u liever een financiële bijdrage leveren? Het Nationaal Ouderenfonds organiseert ieder jaar verschillende kerstactiviteiten voor eenzame senioren. Zo bezorgt u voor €15,- een oudere al een onvergetelijk kerstdiner! Klik hier door naar de website van het Ouderenfonds.
Samen maken we de kerst een stukje sprankelender!