Zo maakt u van de laatste levensfase een mooi afscheid

Terug naar overzicht

Hoe moeilijk het ook is, we maken het verlies van een dierbaar familielid allemaal mee. De één van dichtbij en de ander van wat verder weg. Wat de situatie ook is, de dood is vaak een beladen onderwerp.

Zo maakt u van de laatste levensfase een mooi afscheid

Vanuit Home Instead Thuisservice herkennen we de stressvolle situaties wanneer er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Van tevoren de confrontatie aangaan met de waarheid en maatregelen nemen is vaak de beste weg om van de laatste levensfase een mooi afscheid te maken.

Hoe verdrietig de laatste levensfase ook is, het hoeft niet ontmoedigend, deprimerend of beangstigend te zijn. Het kan ook een periode zijn vol bevestigende momenten. Een periode waarin de laatste herinneringen worden gemaakt en de familie in de meeste gevallen hechter is dan ooit.

Hoe kunt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op de laatste levensfase?

In onze brochure voor mantelzorgers ‘Zorg in de laatste levensfase’ gaan we in op dit onderwerp. De centrale vragen waarover we u informeren zijn: hoe bereid ik mezelf hierop voor? Hoe kan ik als partner, zoon of dochter de juiste ondersteuning bieden? En wat kunt u doen als u tegen uw grenzen aan loopt en zelf de zorg voor uw dierbare niet meer kan bieden?

Wij ondersteunen u graag, ook in deze fase

Onze CAREGivers hebben een trainingsprogramma doorlopen en zijn ervaren in het bieden van persoonsgerichte zorg in de laatste levensfase. Zij zijn in staat om uw familielid in de laatste levensfase fysiek, psychisch en relationeel de ondersteuning en de niet medische zorg te bieden waar op dat moment behoefte aan is. Wij zijn beschikbaar op tijden die het nodig is, variërend van een enkel uurtje tot en met 7 keer 24 uur per week.

Download hier gratis de brochure ‘Zorg in de laatste levensfase’

Meer weten over de zorg van Home Instead Thuisservice?
Lees hier meer over onze bijzondere ondersteuning en zorg.