Zomerse activiteiten om te ondernemen met senioren

Terug naar overzicht

Herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken! Wil jij ook al het moois van de zomer inzetten om samen deze herinneringen te maken? Op een veilige en vertrouwde manier? Vandaag delen we 3 zomerse activiteiten die toegankelijk zijn om te ondernemen met senioren.

Samen een ijsje eten

Is het lastig om fysiek iets te ondernemen? Herinneringen ophalen kan altijd. Zeker bij dementie kan het ophalen van positieve herinneringen kansen bieden voor een mooi en waardevol gesprek. Open jullie gesprek door bijvoorbeeld samen een ijsje te eten. De ijslolly (uit een zakje) de dubbellikker of de welbekende raket. Welk ijsje at u vroeger graag als kind?

Op pad met de duofiets

Met de duofiets kun je op een toegankelijke manier toch de fiets pakken ook wanneer de omstandigheden moeilijker zijn. Even de binnenstad in of een ritje door het park? Op een duofiets zit je gezellig en stabiel naast elkaar in plaats van achter elkaar op een tandem. Allebei trap je in je eigen tempo, en de bijrijder kan zijn of haar benen ook gewoon stilhouden. Naast handremmen beschikt de Duofiets ook over een parkeerrem, een draaiende stoel om gemakkelijker in te stappen en een gordel.

Een prachtige manier om er samen op uit te gaan en bijvoorbeeld herinneringen van vroeger op te halen. De Duobike zie je steeds vaker door heel Nederland. De kosten variëren maar via 
De fiets van oma kun je voor 5 euro bijvoorbeeld al vier uurtjes samen door Delft fietsen.

Een rondvaart maken

De wereld ziet er vanaf het water soms heel anders uit. Hoe lang is het geleden dat jullie samen echt een uitje hebben beleefd? Vanwege Corona hebben we lange tijd minder kunnen doen. Hoe fijn dat er deze zomer weer veel meer kan. Wist je dat er ook speciale rondvaarten voor senioren worden georganiseerd? Via Senioren Rondvaart heb je de keuze uit 22 plaatsen en 88 arrangementen.